08-6267777

מגדל הרכבת יצחק בן צבי 10 קומה 14, באר שבע

עדשות מגע לקרטוקונוס וקשיי ראייה


img

כבדי ראייה הם אנשים אשר סובלים מליקוי ראייה חמור בשתי העיניים אשר אינו ניתן לתיקון בעזרת עדשות מגע או משקפיים קונבנציונאליים. כבדי ראייה סובלים באופן משמעותי מחדות ראייה ירודה, שלעיתים אף נחשבת על-פי חוק לעיוורון, למרות שעדיין יש להם יכולת ראייה מסוימת. ראייתם לקויה עד כדי כך שהם מתקשים לקרוא גם אותיות גדולות, מתקשים בצפייה בטלוויזיה, זיהוי פנים, זיהוי כתוביות ברחוב, מספרי אוטובוסים וכד'. בפני כבדי הראייה מגוון אפשרויות המאפשרות תפקודי ראיה בזכות התפתחות מדע האופטיקה והתקדמות הטכנולוגיה הממוחשבת הפתרונות האופטיים והאלקטרוניים לקריאה כוללים מגוון רחב החל ממגדלות פשוטות לקריאה המצוידות בתאורה ועד לציוד אלקטרוני המתחבר למחשב נייח או נייד ולטלוויזיה.

 

אחת המחלות הגורמות לראייה ירודה היא קרטוקונוס (קרנית חרוטית) היא מחלה בקרנית העין שגורמת לשינויים הדרגתיים במבנה הקרנית – הקרנית נעשית דקה יותר במרכזה ובחלקה התחתון ומקבלת צורת קונוס. הרקע למחלה יכול להיות תורשתי, אך ייתכנו גם גורמים מקומיים, כמו שפשוף מתמיד של העיניים (למשל בגלל דלקות אלרגיות למיניהן). העיוות הזה גורם לקוצר ראייה ולאסטיגמציה (צילינדר) גבוהה לא סדירה התמונה אינה אחידה, ולא ניתן לתקנה בצורה מושלמת באמצעות משקפיים.

 

אפשר לאבחן קרטוקונוס בעזרת מכשירים למיפוי הקרנית הנקראים – אורבסקן ואייסיס. מכשירים אלה ממפים את הקרנית ומודדים את עובייה. קרנית העין היא השכבה הקדמית ביותר של העין, האחראית על השבירה האופטית העיקרית של קרני האור החודרות לתוך העין. התנאי העיקרי להשגת תמונה חדה הוא המבנה הסימטרי של הקרנית ושקיפותה.

 

מחלת הקרטוקונוס מתפתחת בגלל קרנית דקה. בחלק מהמקרים המחלה מאובחנת במשפחות שלמות על בסיס תורשתי. המחלה מתאפיינת בשינויים הדרגתיים במבנה הקרנית. היות שבחלק מהמקרים מדובר במחלה תורשתית, כאשר סימניה מתגלים בבדיקה, מומלץ לבצע אבחון לכל בני המשפחה. השינוי במבנה הקרנית מתבטא בצילינדר גבוה, עליה הדרגתית במספר וחוסר יציבות של הקרנית. התמונה אינה אחידה ומעוותת. הליקוי בחדות ובמיקוד הראייה לא ניתנים לתיקון בצורה מושלמת באמצעות משקפיים. תסמינים נוספים של המחלה: פגיעה ביכולת להבחין בגווני צבעים, פיזור האור בלילה והופעת הילות. בנוסף נמצא מתאם גבוה בין קרנית דקה לבין לחץ תוך עיני.

 

דרכי טיפול:בשלבים המוקדמים ניתן להגיע בעזרת משקפיים או עדשות מגע רכות לראייה סבירה. אולם, ככל שהמחלה מתקדמת (כשעובי הקרנית יורד וצורתה מתעוותת), ניתן לשפר את הראיה באמצעות עדשות מגע קרטוקוניות - אלו הן עדשות קשות נושמות, המותאמות בהזמנה אישית עבור עיניי המטופל. העדשות כולאות שכבת דמעות המקטינה את העיוותים ותורמת ליצירת תמונה חדה וברורה.בשלבים מאוחרים יותר יזדקק החולה להתערבות כירורגית. אחד הניתוחים הנפוצים והמומלצים ביותר לטיפול בקרטוקונוס הוא ניתוח השתלת טבעות. כשמדובר בשלב מתקדם של קרטוקונוס, מומלץ להשתיל קרנית – באופן מלא או חלקי. ניתוח זה נהוג במקרה של אובדן כושר הראייה בגלל עכירות נרחבת בקרנית. בנוסף, קיים טיפול חדשני בשם קרוס-לינקינג (Cross Linking), המבוסס על פעולה ביוכימית המקשיחה את הקרנית. 

 

מחלות נוספות הגורמות לראיה ירודה , אך אופייניות בדרך-כלל לאנשים בני 60 ומעלה, וכן כתוצאה ממחלות שונות בעיניים, היכולות לגרום למצב של כובד ראייה. בדרך-כלל מדובר במחלות תורשתיות המתפתחות בשלב מאוחר יותר בחיים וגורמות נזק לעצבי הראייה, או במחלות מתמשכות, הגורמות להרס הרשתית. הגלאוקומה (ברקית) שהחולים בה סובלים מנזק איטי ומתמשך לעצב הראייה. בחלק גדול מהמקרים נגרם הנזק מליקוי בניקוז הנוזלים מן העין. כאשר קצב הפרשת הנוזלים עולה על קצב הניקוז, נוצר לחץ הגורם לנזק לעצב הראייה. 





דרכי הגעה


כתובת: מגדל הרכבת יצחק בן צבי 10 קומה 14
טל. 08-6267777 פקס. 08-6267799
חנייה: במגדל הרכבת בתשלום, חניון הרכבת ללא תשלום.

קווי מטרודן לתחנה המרכזית בבאר שבע
רכבת ישראל לסניף באר שבע - מרכז

שבע עיניים נמצא מעל תחנת רכבת מרכז בבאר שבע מול קניון הנגב. הכניסה למגדל הרכבת מול אולם הינומה או ארגמן.

המידע באתר זה אינו מהווה עצה רפואית או חוות דעת מקצועית ואינו משמש כתחליף להתייעצות עם רופא או גורם מקצועי אחר. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה על אחריותו הבלעדית והמלאה של המשתמש.


Qwamo Digital