08-6267777

מגדל הרכבת יצחק בן צבי 10 קומה 14, באר שבע

מכון הלב לילד ולעובר


img

מכון הלב לילד ולעובר פועל בראשותו של פרופ' אלי זלצשטיין המכהן גם כמנהלה של יחידת קרדיולוגיית ילדים בבית החולים "סורוקה". 

פעילות המכון מתמקדת בביצוע בדיקות אקו לב - עוברי ואקו לב ילדים.

 

מהי בדיקת אקו לב?

מטרת הבדיקה הינה לבדוק באמצעות גלים על קוליים את מבנה הלב ותפקודו, את זרימת הדם בחללי הלב ודרך המסתמים. בבדיקה משתמשים בשיטת דופלר, על פיה גלי קול הפוגעים ברקמה משנים את אופיים על-פי מבנה הרקמה. כאשר גלי הקול פוגעים ברקמה נעה הם משנים את תדירותם על-פי מהירות התנועה.

מחשב מיוחד בתוך מכשיר האקו הופך את השינויים הללו בגלי הקול לתמונה המתארת את מבנה חללי ומסתמי הלב, ואת זרימת הדם דרך מבנים אלו. בבדיקת האקו הרגילה, מניחים את המתמר ישירות על עור בית החזה. יתרונה הגדול של בדיקת אקו לב הוא שניתן לבצע אותה בצורה פשוטה, היא אינה חודרנית, ואין בה סיכון שיש בקרינת רנטגן. הבדיקה מאפשרת קבלת מידע רב לגבי פעילות הלב ומבנהו. 

 

קיימים לפחות שלושה סוגי אקו - לב:

 

1. אקו בתנועה (M-mode) – בשיטה זו מתקבלת תמונה חד-מימדית של הלב ומשתמשים בה בעיקר על מנת לאמוד את פעילות הלב כתלות בזמן.

2. דו-מימדי (Tow dimensional) -  בשיטה זו מקבלים תמונה דו-מימדית, אמיתית ואנטומית יותר של מבנה הלב ומסתמיו.   

3. דופלר -  שיטה זו מאפשרת הערכה מדויקת של זרימת הדם, כיוונה ומהירותה. שיטה זו יעילה בהערכת מסתמי הלב ודלפים בזרימת הדם. כמו כן ניתן לבדוק בשיטה זו את תפוקת הלב.

 

מהי בדיקת אקו לב - עוברי?


בדיקת אקו לב עוברית בודקת באופן יסודי את מבנה ותפקוד לב העובר. בבדיקה מודגמת חלוקת הלב לארבעת המדורים, השוואת גודל חדרי הלב, גודל העליות, מבנה המחיצה הבין-חדרית ומבנה המחיצה הבין עלייתית. בנוסף, הבדיקה מאפשרת בדיקת תפקוד מסתמי הלב, עובי וסדירות דופן שריר הלב, הדמיית כניסת ורידי הריאה לעליה שמאלית, הדמיית כניסת הורידים הנבובים לעליה ימנית, מהלך וריד הטבור, וורידי הכבד והמערכת הפורטלית, מוצא עורק הריאה, הדוקטוס ארטריוזוס, התפצלות עורקי הריאה, מוצא אבי העורקים, קשת אבי העורקים ומוצא כלי הדם לכיוון הראש וגפיים עליונות.
כמו כן, ניתן להדגים את זרימת הדם בתוך לב העובר ובתוך כלי הדם היוצאים והמתנקזים אל הלב בצבעים, בעזרת טכנולוגיה של דופלר צבע.

בדיקה יסודית זו של תפקוד לב העובר מומלצת לנשים בהריון עם הסטוריה משפחתית של מחלות לב- אצל ההורים או בקרב ילדים קודמים, נשים אשר נחשפו לתרופות או לזיהומים בשליש הראשון להריון, סכרת, ריבוי מי שפיר, פיגור בגדילה ומחלות רקמת חיבור של האם.

הבדיקה מומלצת לנשים עם תוצאות לא תקינות בבדיקות אולטראסאונד מיילדותית ובבדיקות סקר כגון חלבון עוברי ושקיפות עורפית. במקרים של הריון תאומים, גיל אמהי מבוגר ו- IVF, מומלץ לבצע הבדיקה גם כן.

 הבדיקה אורכת כחצי שעה ומבוצעת בדרך כלל בין השבוע ה-18 לשבוע ה-23 להריון, אם כי ניתן לבצע אותה מוקדם יותר, דרך הנרתיק, בין השבוע ה-14 לשבוע ה-16 להיריון. אין צורך בהכנות מיוחדות לפני הבדיקה.

נתוני הסקירה ייראו על מסך האולטרה-סאונד ובמהלך הבדיקה ניתן לשאול את הרופא הסוקר על מהלך הבדיקה ותוצאותיה.





רופאים במרפאה


img

פרופ' זלצשטיין אלי
מומחה ברפואת ילדים ובקרדיולוגיה לילד ולעובר
לפרטים מלאים

דרכי הגעה


כתובת: מגדל הרכבת יצחק בן צבי 10 קומה 14
טל. 08-6267777 פקס. 08-6267799
חנייה: במגדל הרכבת בתשלום, חניון הרכבת ללא תשלום.

קווי מטרודן לתחנה המרכזית בבאר שבע
רכבת ישראל לסניף באר שבע - מרכז

שבע עיניים נמצא מעל תחנת רכבת מרכז בבאר שבע מול קניון הנגב. הכניסה למגדל הרכבת מול אולם הינומה או ארגמן.

המידע באתר זה אינו מהווה עצה רפואית או חוות דעת מקצועית ואינו משמש כתחליף להתייעצות עם רופא או גורם מקצועי אחר. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה על אחריותו הבלעדית והמלאה של המשתמש.


Qwamo Digital